Translate

неделя, 20 октомври 2013 г.

Домашно сладко асорти



Наскоро имах публикация, в която писах, че имам череши от пролетта във фризера.
Почиствах фризера и изкарах въпросните череши с една част от тях направих кекс "Черешово изобилие"
Имах много и реших да направя сладко ,погледнах към купата с плодове и видях 4-5 ябълки и дюля.
Идеята се превърна в действие.

Продукти:
1 кг. почистени череши
5 ябълки
1 дюля
1 ч.л. лимонена киселина
4 ванилии
1кг захар



Приготвяне:


Ако тези вкусни панирани сиренца ви харесват ето тук е рецептата.
Черешите слагаме в тенджера, в която ще се вари сладкото.
Почистваме ябълките и дюлята.
Посоляваме със захарта и слагаме на котлона.
Аз не чаках 24 часа, защото черешите все пак са били замразени и не сметнах, че изчакването е  добра идея.
Сладкото се вари до сгъстяване.
Тестваме го като слагаме по една лъжичка сладко върху чиния и изчакваме малко.
Аз го правих вечерта, а детето искаше да си ляга и нямах време да го довърша веднага. Спрях котлона,а на сутринта сладкото беше почти готово. 
Приготвих бурканчетата и отново включих котлона.
Завря отново, сложих ванилията и лимонената киселина, разбърках и започнах да пълня бурканчетата.
Аз не  ги стерилизирам, а като ги пълня топли ги обръщам веднага.
Стоят така до като изстинат.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...