Translate

неделя, 20 октомври 2013 г.

панирани сиренца

Една невероятна вкусотия ,която в къщи хапваме за мезе .
Панировката използвам за втори път и е без грешка .



 Продукти:
250 гр.топено сирене
200 гр. бяло сирене

за панировката:
2 яйца
130 мл. прясно мляко или сметана
4-5 с.л.брашно
2 щипки сол
черен пипер

 Приготвяне:

Топеното сирене се реже на колелца, а ако е меко се прави на малки топки.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.
Двата белтъка се разбиват на сняг, жълтъците се разбират с прясното  мляко към тях се добавят  брашното, солта,ч.пипер и разбитите белтъци . 

 В тиган се слага олио ,когато е готово за пържене ,топеното сирене се потапя с лъжица в панировката и се слага за пържене.
Когато топеното сирене свърши започваме с бялото сирене.
















Панираните сиренца си подхождат идеално със сладко от череши,ябълка и дюля.
Рецептата е тук :http://tedytitova.blogspot.com/2013/10/blog-post_1321.html



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...