Translate

петък, 18 октомври 2013 г.

свинска кавърма

Няма какво да напиша, това ястие е достатъчно вкусно и популярно .


Продукти:

300-400 гр.свинско месо
5-6 бр.гъби
1 морков
5-6 печени чушки
2 бр.глави лук
4 скилидки чесън
1 чаша червено вино ( домашно)
2 бр.дафинов лист
къри
500 гр.доматено пюре
черен пипер
кимион
магданоз
риган
чубрица
босилек
2 с.л. червен пипер
1 с.л.захар



Приготвяне:

В тиган уок се слага малко олио нарязания лук , морков и гъби.
Веднага след това се добавя и нарязаното на кубчета свинско и чесън.
След като месото се запържи леко, добавяме виното и дафиновия лист.
Когато виното се сготви се слагат печените чушки.
Готвим в тигана до готовност на лука и месото.
Слагаме червения пипер и доматеното пюре заедно със захарта.
Доливаме една чаша вода,подправяме с подправките и ситно нарязаните пресни билки и прехвърляме сместа в тавичка, слагаме във фурна на 200 градуса, до като се сгъсти .
Времето е около 15 мин.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...