Translate

понеделник, 25 ноември 2013 г.

Есенна салата



Представям една вкусна и актуална за сезона салата.
За витамините в нея няма нужда да пиша, всеки знае колко полезни са спанака, цвеклото и морковите.

       

Продукти:

2 моркова
1 по-малка глава цвекло
10 стръка спанак
1 ч.л. сусам
1ч.л.ленено семе
1 с.л. орехи
сока на половин лимон
зехтин
1 скилидка чесън
къри
сол


Печените орехи и семената.


Приготвяне:

Обелваме морковите и цвеклото.
Почистваме спанака.
 Настъргваме морковите и цвеклото.
Спанака нарязваме на ленти.


 Семената и орехите се изпичат в тиган, до готовност.


Приготвяме соса  като нарязваме много на ситно чесъна, а към него слагаме щипка къри.
Изстискваме сока от лимон и слагаме зехтина към чесъна.


Изпечените семена и орехи слагаме към зеленчуците.


             
                    Аз се насладих на тази вкусотия с чаша вино, може и вие да го направите. :)
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Можете да ме последвате и  в Инстаграм- ТУК!
Споделяйте вашите вкусотии или използвайте #домашнивкусотиистеди!
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...