Translate

неделя, 9 февруари 2014 г.

свински джолан в гювеч

Тази вкусотия приготвях преди повече от половин година, за нашите кумове,които идваха на гости.
Снимките намерих из архивите на компютъра ми и реши да споделя тях и рецептата и в блога си.
Всичко беше много вкусно и всички много харесаха вечерята.
Направо преминавам към описанието на рецептата.


Доста апетитно изглежда, мисля,че скоро трябва да направя отново едно такова ястие....

Продукти:

6 бр. свински джолани без кост
700 гр. пресни гъби
3 глави лук
3-4 моркова
3 зелени чушки
2 зеленчукови бульона

за марината:
пресни билки:магданоз,риган,целина,босилек,мащерка
  соев сос
чесън на прах
кимион
черен пипер
сол
зехтин

Приготвяне:


Първо мариноваме джоланите с пресни билки ,соев сос и зехтин.
На снимката се вижда каква е процедурата.
Прибираме маринованото месо за няколко часа в хладилника,най-добре ден.
Ако не разполагаме с толкова време и 3-4 часа са достатъчни.
След като сме мариновали месото започваме подготовката на зеленчуците.
Измиваме ги ,обелваме лука , и нарязваме на едро в глинения съд.


Слагаме и джоланите,заедно с марината ,отгоре отново нарязваме гъби,морков,чушка и зеленчуковите бульони.
Добавяме около 100 гр.вода и го вкарваме в студена фурна ,която пускаме на 150 градуса ,печем около 2 часа ,или до като е готово месото.
Когато проверяваме как върви готвенето ,може да добавим вода,ако е необходимо.


Сервираме го още топло с картофена салата за гарнитура.
Това е рецепта, на която няма как нещо да се обърка и да се изложите.
Става вкусно и крехко.
                                       Определено трябва да се опита....