Translate

сряда, 5 февруари 2014 г.

свински късчета с лук

Тези студени зимни вечери са толкова подходящи за това вкусно мезе придружено с чаша домашно вино и топъл уютен дом...
Става бързо, много е вкусно и любимо на моя съпруг.

Ето за какво става въпрос ....


Продукти:

400 гр.крехко  месо от свински бут
2 глави лук ( големи)
4-5 скилидки чесън
черен пипер
кимон
сол
щипка босилек
50 гр. червено вино

Приготвяне:


Месото нарязваме на кубчета ( както предпочитаме) и го овкусяваме с подправки .
Лука нарязваме на ленти каквито са показани на снимката , чесъна нарязваме на колелца,разбъркваме внимателно всичко и го
оставяме в хладилника за 30-40 минути.
В тиган аз използвам уок , слагам малко олио ,когато се сгорещи добавям месото и лука.
Оставяме да се запържи няколко минути,след което слагаме и виното.
Когато стане готово месото го махаме от котлона.
През това време ако е необходимо може да добавяме и малко вода,за да не загори .


                  Получава се изключително подходящо мезе за вино и ракия.

За салата към него предлагам туршия от карфиол, която може да видите тук 


Месото става много крехко ,а лука направо се топи в устата.
Определено трябва да се опита.