Translate

събота, 1 март 2014 г.

Пилешки кълки със сушени домати и ориз

Честита Баба Марта!
Нека всички сме весели и засмени!
Днес ще ви представя едно ястие със сушени домати.
Продължавам с представянето на избрани продукти на фирма Serena   
както знаете от предишните ми публикации на Кралска бисквитена торта  и
фирма Serena   ми оказаха честа и удоволствието да ви запозная с техните продукти,които са изцяло натурални без консерванти и без оцветители.
Имах възможността да приготвя ястия с  няколко продукта като  сушени чушки ,сушени черни череши  и сега със сушени домати ,
всички ястия се получиха невероятно вкусни и се превърнаха в любими на семейството ми.


За да имате възможността да приготвите и вие ястията ,без да търсите продуктите по определени хранителни вериги , фирмата разполага с  Интернет магазин  
,от който може да си поръчате продуктите и да се възползвате от текущите промоции.



Реших да приготвя две неща със сушените домати.
Първо ще ви покажа как ги мариновах,а след това ще представя и ястието с пилешките кълки .


Необходими продукти:
за мариноването на сушените домати:
1 глава чесън
пресни билки:розмарин,магданоз,риган,босилек(аз нямах пресен и използвах сух)
сол
зехтин около 300мл.( може и повече,зехтина трябва да покрие доматите)
Продукти за пилешките кълки със сушени домати и ориз :
6-7 бр.пилешки кълки
4 скилидки чесън
1 глава лук
(може да използвате и маринованите домати ,но трябва да се мариновали поне 24 часа)
1.ч.ч.ориз
3ч.ч.вода
кимион
щипка захар
черен пипер
сол


Приготвяне:
Вземаме едно бурканче около 200 -250 мл.
Редим ред чесън,пресни били и сушени домати.
Накрая заливаме със зехтин и прибираме в хладилника.
Така маринованите домати могат да се съхранят за много дълго време,овкусяват се и могат да се използват за доста различни ястия и салати.

Приготвяне на пилешките кълки със сушени домати и ориз.
Кълките измиваме добре и  ги подправяме  с подправки по вкус, сол,кимион и черен пипер.
Аз ги приготвих в тиган с малко мазнина ,сложих и капак да се задушават.
Вие може да ги изпечете и във фурната,ако идеята с тигана не ви се струва добра.
Периодично ги обръщах ,готвят се до готовност на пилешкото месо.

След като пилешкото е готово започваме с направата на доматите.
Понеже не бяха минали 24 часа от както сложих доматите да се мариноват ,а нямах търпение да направя ястието...
Понякога осъзнавам,че липсата на търпение е голям минус в кулинарията.
Реших да го сготвя въпреки това.
Лука се нарязва на ивици ,чесъна на ситно.
В дълбок тиган се слага малко мазнина и нарязаните лук и чесън.
Сложих и малко вода,не исках да запържвам.
Доматите попарих в вряла вода да около 5-10 минути и ги сложих към лука и чесъна.
Задушаваха се до омекване на продуктите.
Подправят се по вкус със сол,щипка захар,пипер и кимион.


Ориза сваряваме с водата и малко сол.

Накрая малко преди да са готови лука и доматите слагаме при тях и пилешките кълки .
Оставяме малко да се смесят вкусовете и махаме от огъня.

Сервираме и се наслаждаваме на вкуса....
Пилешките кълки са сочни и си подхождат идеално с вкуса на доматите,а ориза е идеалния завършек на една идеална хапка ...

Още веднъж искам да благодаря на Serena ,
че се довериха точно на мен да представя продуктите им пред вас.