Translate

четвъртък, 13 март 2014 г.

свинско с ориз

Когато готвим с любими продукти ястието задължително става вкусно.
Това ястие от този тип ,приготвя се лесно,става бързо и е вкусно.
Комбинацията е следната:свинско месо,гъби,лук и ориз....
Класика...
Ето и от какво се нуждаете за да го приготвите:
200 гр. свинско месо за готвене
6-7 гъби печурки
1 малка глава лук
200 гр. ориз 
5-6 стръка пресен кромид 
1 зеленчуков бульон
кимион
черен пипер
сол на вкус
600 мл. вода
олио
Приготвяне:


В дълбок съд (тенджерка или тиган уок) слагаме малко олио, свинското месо(нарязано на средни парчета),
лука(нарязан на ситно) , гъбите (нарязани на ситно)и малко вода.
Задушаваме за около 5-10 минути.
През това време почистваме и измиваме ориза.
Слагаме ориза в подходяща тавичка,аз използвам стъклена,
отгоре слагаме задушените месо,гъби и лук.
Добавяме водата,бульона ,подправките,ситно нарязания пресен лук и около 30 мл.олио.
Слагаме във  фурната на 250 градуса и печем до готовност.


Месото има много вкусна и хрупкава коричка ,а ориза е превъзходен.
Определено трябва да се опита.

Може да се сервира и в комбинация с млечен сос.