Translate

вторник, 18 март 2014 г.

Бонбони "Пияна вишна"

С настъпването на най-ароматния,тонизиращ,свеж и внасящ надежда сезон реших да приготвя едни вкусни домашни бонбони, с които да се насладим на идващата Пролет!
Всички цветя,дървета ,храсти се пробуждат и ми даряват с красотата на цветовете си !
Реших да приготвя тези мой любими бонбони и така да ви представя един кръговрат,в които участване всеки ден!
Бонбоните "Пияна вишна"приготвих с моите любими сушени вишни на фирма "Serena" .
Тези от вас,които следят моя блог знаят ,че имам няколко публикации с продукти на Serena   !
Всеки път съм приятно изненадана от вкуса на сушените плодове и зеленчуци!
Плодовете и зеленчуците са много вкусни и така сочни,запазили са си вкуса ,защото са 100 % натурални.
И така кръговрата на живота, новите цветове в комбинация с вкусните сушени вишни ....
Една  комбинация от красота за очите и наслада за тялото...


Фирма Serena  , разполага с богат асортимент от натурални и био сушени плодове и зеленчуци, с които може да се сдобиете от техния Интернет магазин  !
За тези от вас,които не обичат Интернет пазаруването ,може да намерите продуктите в големите вериги магазини !


Ще ви покажа как приготвих тези бонбони стъпка по стъпка ...
Правя ги за първи път и мога да споделя с вас,че станаха  божествени ...

Необходими продукти:

около 30-35 бр.сушени вишни "Serena"
100 мл. вишновка(понеже имам домашна и не е алкохолна сложих 80 мл. вишновка и 20 мл. водка,ако имате ром,може да използвате него)
200 гр. натурален шоколад
10 гр.масло
3 с.л. течна сладкарска сметана

Приготвяне:







Ако не сте любител на черния шоколад може да сложите и 50 гр. млечен !
Около 12 часа преди да започнете да приготвяте бонбоните накиснете сушените вишни   във вишновката и ги приберете в хладилника !
Аз направих тази процедура вечерта преди да направя бонбоните,а тях правих на сутринта.

Първо започваме със сгъстяването на вишновката и вишните на котлона.
Сложете всичко в тиган,аз използвах тефлонов и пуснете котлона на умерен огън.


Когато алкохола се изпари , сиропа се сгъстява,така ще имаме истински пияни вишни за пълнеж на бонбоните!
Сложете ги в малка купа и оставете да изстинат!


Шоколада се разтопява на водна баня с маслото и сметаната.


Започваме оформянето на бонбоните,аз използвах силиконова форма за бонбони и една,която е за лед,но реших да пробвам дали ще станат в нея ,тя има форма на ягода ,станаха и в нея !
Започваме да намазваме стените на формата ,аз използвах пръсти,защото нямах с какво бруго да намазвам.


Намазаните форми прибираме в хладилника за до като стегне шоколада,при мен отне около 15-20 минути.


Ето Пияните сушени вишни и останалия ликьор .
Слагаме по една или две вишни,зависи колко позволява намазаната форма.
Капваме и по една капка ликьор.


Надявам се да успеете да добиете представа от снимката как изглежда пълнежа.
Отгоре слагаме шоколад и прибираме в хладилника за около 2 часа !


Бонбоните се изваждат много лесно и от двете форми,може би защото са силиконови.
 Вкусът...за него каквото и да напиша все няма да е достатъчно  ,за да го опиша,просто трябва да се опита ...


Вишните са в идеална комбинация с  шоколада,а леката нотка на ликьора придава изискаността във вкуса на бонбоните!



Съветвам ви да приготвите тези бонбони,стават много лесно и са прекрасни на вкус!
Искам отново да благодаря на фирма "Serena"  ,
че имам удоволствието  всеки път да приготвям  невероятни ястия с техните продукти!