Translate

понеделник, 31 март 2014 г.

свински ребра с картофи

Нека започнем новата седмица с нещо стабилно и вкусно.
Така реших да започнем нашата.
Свински ребра с картофи.Ребрата се мариноват в една много подходяща за тях марина , която ги прави крехки и вкусни...


Лесна за изпълнение и много вкусна...
Необходими продукти:
10-12 бр. свински ребра (около 500 гр.)
5-6 големи картофа
1 голяма глава лук
копър
чубрица
червен пипер

за марината:
100мл.соев сос(може и повече да сложите,ако го харесвате)
4 с.л. мед
черен пипер
кимион
5 скилидки чесън
сол
1к.л.червен пипер
зехтин
сока на половин лимон
пресни подправки:риган,розмарин,магданоз,целина

Приготвяне:

 

Приготвяте свинските ребра, моите са домашни и ето как изглеждат.
За това посочих като бройка количеството.
Марината приготвяме така:
В една чиния или дълбока купа слагаме меда,соевия сос,зехтина,черния пипер,кимион,сол,червен пипер и разбъркваме добре.


Това е моята марина, потапям ребрата в нея едно по едно,на мен ми дойде малко количеството,за това добавих още малко соев сос.


Първо сложих ребрата в тази купа,но след като сложих чесъна и пресните билки , установих,че така само ребрата ,които са на дъното ще се мариноват.

За това преместих ребрата в друг съд.


Изстискайте лимоновия сок и разбъркайте добре,така че пресните билки да се разпределят
равномерно.
Тази марина може да използвате и за свински пържоли.
Прибирате в хладилника за четири часа,може и повече.


След като прецените ,че ребрата са се мариновали добре приготвяте другата част от ястието.
Обелвате картофа и лука,измивате ги и ги нарязвате.
Слагате копър,червен пипер и сол.
Върху картофа редите ребрата.


Предполагам ще имате останала марина на дъното на съда,полейте ребрата отгоре с нея.
Сложете вода,така,че да покрие картофа.
Аз пекох в стъклена тава,която има капак.
Вместо фолио сложих капака на тавата, но ако искате може да сложите фолио.
Пече се във фурната на 200 градуса за час и половина,или до готовност на картофа и месото.


 
Получи се едно невероятно вкусно ястие.
Смело ви го препоръчвам да го опитате.

Ребърцата се овкусавят отлично и имат невероятен вкус.
Крехки и вкусни...