Translate

сряда, 5 март 2014 г.

Пълнени канелони с болонезе



Тези канелони приготвях преди много време,
може и година да има.
Тогава все още нямах блог и за това сега ги публикувам, едва сега намирам време да споделя рецептата с вас.


Канелоните са много вкусни и лесни за направа.
В сготвен вид имат вкус на лазаня.


Аз приготвям лазаня само по тази рецепта  и всички в къщи много я харесваме.
Канелоните приготвих с болонезе и бешамел.


Ето продуктите от,които се нуждаете :
17-20 бр. канелони
за соса:
 2 глави лук
1 морков
5-6 скилидки чесън
100 гр. бекон
60 мл. олио
1ч.ч. бяло вино
300 гр. кайма
1кг. нарязани домати ( или пюре)
1 с.л. червен пипер
босилек
магданоз
черен пипер
сол
щипка захар

за бешамела:
50 гр. масло
250 гр.вода
250 гр. сметана (прясно мляко)
2-3 с.л. брашно
60 гр. пармезан или кашкавал
кашкавал за поръсване отгоре


Приготвяне:


Нарязваме лука, моркова и чесъна, бекона и ги запържваме в олиото.
Добавяме виното каймата и се разбърква 5-6 мин.
Доматите се смесват с червения пипер, черния пипер, солта и захарта.
Сместа се добавя към каймата заедно с 200 мл. топла вода, соса се сгъстява на бавен огън .
Бешамела се приготвя като в маслото се запържи брашното до златисто.
Налива се водата и сметаната, вари се около 10 мин.
Прибавя се кашкавала или пармезана и се отново се бърка.
Когато болонезето и бешамела са готови започваме запълването на канелоните.
Първо приготвяме тавата, в която ще се печат.
На дъното слагаме сос бешамел и редим канелоните.
Вече готови и подредени в тавата ги заливаме отново с бешамел.
Настъргваме кашкавал.
Печем във фурна на 200 градуса до готовност, около 30 минути.
Ето и готовия вид на канелоните.


Искам да споделя, че тези канелони не ги варих предварително.
Напълних ги така сухи.
Станаха много вкусни.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !