Translate

четвъртък, 10 април 2014 г.

Най-вкусният чийзкейк

Позволявам си да нарека този чийзкейк най-вкусният,защото е така!
Напоследък правя доста често чийзкейк (може да видите другите рецепти тук ) но толкова вкусен не се е получавал до сега!
Наситеността идва от комбинацията на няколко вкуса,които се допълват в идеален синхрон.
Блата е приготвен от бисквити,масло и  сушени черни череши ,а глазурата е от ароматни теменужки...


Ако все още не сте приготвяли подобен чийзкей ви съветвам да го опитате!
Имах възможността да приготвя тази вкусотия използвайки сушени черни и златни череши на фирма "Serena" .



От известно време приготвям ястия с продуктите на фирма  "Serena",
и смело мога да споделя с вас,че сушените плодове и зеленчуци са най-вкусните,които съм опитвала.
А тук  може да разгледате и другите ми вкусотии...


Продуктите ,от които се нуждаете за приготвяне на чийзкейка:
160 гр. бисквити
100 гр.масло
2 с.л пудра захар 
за млечния крем:
400 гр. заквасена сметана
5 с.л. кисело мляко
250 гр.крема сирене
300мл.сладкарска сметана
2 ванилии
пудра захар на вкус (аз сложих около 100 гр.)
2 желатина( по 15 гр.)
за глазурата:
180 гр. теменужки (бонбони)
1 желатин
250-300 мл.вода
за украса :
 перли

Приготвяне:


Бисквитите смиламе на трохи .
В дълбока купа слагаме смлените бисквити,разтопеното масло,пудрата захар и сушените черни череши.
Аз добавих и сушени златни череши защото имах останали от пясъчната торта .


Разбъркваме добре блата.


Получената смес слагаме на основата на тава с махащ се ринг.
Тавата е 24 см.
Притискаме добре блата и прибираме в хладилника до като приготвим млечната смес.


В кухненски робот или с помощта на миксер разбиваме следните съставки:
заквасената сметана,пудрата захар,ванилията,крема сиренето и киселото мляко.
Ако използвате сладкарска сметана я разбийте отделно и прибавете към другите млечни продукти.
Аз използвам универсална сметана,която става и за готвене и за разбиване,ако използвате такава спокойно може да я сложите заедно с останалите продукти и да я разбиете с тях.


Двете пакетчета желатин се разтварят според инструкциите на опаковката.
Когато сте разбили млечния крем прибавете желатина и разбъркайте внимателно.
Изсипете сместа върху бисквитената основа и приберете в хладилника за около 4 часа.


Глазурата от теменужки се приготвя така:
Разтваряте теменужките в 250-300 мл. вода(аз използвах топла вода).
Самото разтваряне отнема време,трябва да бъркате до като теменужките се разтворят напълно.
Разтворете пакетчето желатин според указанията на опаковката.
Добавете го към разтопените теменужки и оставете така.
Когато започне да стяга се изсипва върху млечната смес и се прибира в хладилника .
При мен стягането на желатина отне доста време.
Залях с теменужките вечерта и на сутринта украсих чийзкейка с перли и череши.


Когато опитах чийзкейка реших,че това е най-вкусния ,които съм опитвала.
 Аромата на теменужките ,нежния чийз крем, богатия вкус на блата,една идеална комбинация!!!
 Напълно заслужава името си...
Идеята за този чийзкейк видях от кулинарната ми група "Домашни вкусотии" ,там подобен вариант беше показала Silviq Mancheva , за което й благодаря!