Translate

сряда, 13 август 2014 г.

куркубиня

Един от най-популярните десерти,които са показвани в кулинарната група  "Домашни вкусотии" !
Почти всеки прави този десерт, реших и аз да го приготвя.
След като опитахме куркубинята ,съжалях,че толкова дълго време отлагах приготвянето й.


Имах идея когато се охлади да я покрия с шоколад,но този вариант бързо стана ясно,че няма да се осъществи.
Доста бързо се изядоха!


Ето и продуктите,които ще са ви необходими за направата на куркубинята:
1 пакет кори за баница
50 мл.олио
50 мл.вода
300 гр.захар
350 гр.вода
2-3 ванилии
олио за пържене

Приготвяне:


Първо пригответе сиропа.
Слагате в тенджерка водата и захарта и варите около 5-10 минути,за да се сгъсти сиропа.
Добавя се ванилията и се оставя да с охлади.


В две малки купички сложете олиото и водата.
Пригответе си четки за мазане.
Едната четка сложете в олиото,а втората във водата.
Вземате първо една кора за баница.
Намазвате я с олио.

Края на листа намазвате с вода,така,че да се набере леко от нея.


Вземате втора кора ,която слагате плътно върху първата,така,че да съвпаднат.
Намазвате и нея по същия начин и навивате.


Когато навиете на руло корите,отново внимателно намазвате с вода,края ,в които се вижда ,че са два пласта.Така ще слепнат.


Тази процедура се прави до като се употребят всички кори.
Наредете ги една до друга и ги нарежете.



Старайте се да са с еднаква големина,но ако не успеете не е фатално.


В дълбок съд,слагате олиото за пържете и чакате да се сгорещи.
Първо тествате с една куркубиня,когато изплува нагоре е готова и може да сложите следващата доза от няколко наведнъж.


Пържите до златисто , веднага след като изкарате от мазнината куркубинята ги слагате в сиропа.
В сиропта стоят до като се изпържи следващата доза .


Наредете в тавичка готовите куркубини.
В нашия дом сме любители на сиропираните десерти и реших с останалия сироп да залея отново куркубинята.
Получи се чудесно.


Това е един от лесните варианти за приготвяне на десерт от семейството на баклавите.

Невероятно вкусен десерт ,които е подходящ за топли дни,защото се сервира студен, няма да сгрешите ако го поднесете в комбинация с домашен сладолед!


Рецептата видях от ТУК !


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...