Translate

понеделник, 1 юни 2015 г.

Шоколадова торта "Наполеон"


Започвам тази публикация със снимка на любимата ми торта Наполеон поднесена със завладяващ шоколадов крем.
Излишно е да споделям колко вкусна се получи!


Специално искам да благодаря на Белла  , за оказаната ми чест и гласувано доверие  да представя техния нов продукт охладено бутер тесто Белла пред читателите на блога и участниците в кулинарната ми група "Домашни вкусотии"!
Точно тази покана ме вдъхнови да приготвя любимата на много хора торта Наполеон с още по-любимия на всички ни шоколад...


Получи се една завладяваща всички сетива комбинация ...


Реших да декорирам тортата с ягоди облечени в шоколад...


Ще споделя с вас,че останах очарована от вкуса и бързината ,с която се изпече тестото.
Благодарение на охладеното бутер тесто Белла,вие можете да приготвите изключително бързо любимата торта или банички.


Шоколадова торта "Наполеон" се приготвя по-лесно и от стандартната,защото в шоколадовия ганаш няма какво да се сбърка , а тестото е готово веднага за изпичане,без да чакате размразяването му...


Ето продуктите:
За блатовете:


за шоколадовия крем:

200гр.натурален шоколад
200гр. млечен шоколад
400гр. сметана
200 гр. сметана за разбиване (сладкарска)

за декорация:

5-6 големи ягоди


Приготвяне:


Самото приготвяне е много лесно ...
Първо отворете единия пакет бутер тесто.
Разделете го на половина.


Включете фурната за да загрее на 180-200 градуса.
Надупчете тестото с вилица и печете до златисто.
Повторете процедурата и с втория пакет.
Оставете изпечените основи да се охладят добре.


Шоколадовия крем се приготвя по следния начин:
Начупете  двата вида шоколад на парчета.
В съд сложете сметаната на котлона за да заври.
Когато кипне я изсипете върху шоколада.
самия шоколад се разтопява и става гъст крем.
Оставете го да се охлади първо на стайна температура,а след това и в хладилника.
Преди да го сложите в хладилника,измийте ягодите и ги потопете в крема,оставете ги върху хартия за печене ,а след това и в хладилника.


Когато шоколадовия крем стегне ,разбийте сладкарската сметана с миксер или робот ,трябва да се получи гъста и пухкава пяна.
Смесете я с шоколада и внимателно разбъркайте.
Получава се много вкусен крем.


Сглобяването на тортата е много лесно!
Започвате с основа от бутер блат,слагате крем и така няколко пъти.
Накрая не покривайте с крем а декорирайте по ваше желание...


Тортата няма нужда да стяга,тя е стегнала достатъчно.
Може веднага да я опитате!
Уверявам ви ,че е много вкусна...


Благодаря  Ви ,Bella !