Translate

сряда, 17 юни 2015 г.

Неаполитански пудинг


Такава наслада за сетивата не бях опитвала скоро...
Този пудинг е комбинация от три вкуса,които се допълват до идеалния баланс и в резултат на това се получава перфектният десерт!


Три вкуса ,първият е на млечен шоколад,втория на черна череша,а третият на бял шоколад...
Истинско сладко изкушение...


Този пудинг е подходящ и за торти !
Ето и продуктите:

за пудинга от млечен шоколад :
250 мл. прясно мляко
100 гр. млечен шоколад
20 гр. царевично нишесте 
10 гр. масло 

за пудинга от череши:
250 мл. прясно мляко
100 гр. почистени от семките череши 
3-4 с.л. захар или по ваш вкус
30 гр. царевично нишесте 
10 гр. масло 

за пудинга от бял шоколад :
250 мл. прясно мляко 
100 гр. бял шоколад
20 гр. царевично нишесте 
10 гр.масло 

за декорация: 
парчета шоколад 

Приготвяне:


Първо се приготвя пудинга от млечния шоколад.


Сложете млякото и начупения на парчета шоколад в малка тенджера или дълбок тиган.
Когато започне да се разтопява шоколада разбъркайте .
Разтворете нишестето в малко вода и когато млякото заедно с шоколада започнат да завират го добавете.
Бъркайте до сгъстяване.
Накрая добавете маслото и разбъркайте.
Вземете 4 чаши и сложете от пудинга в тях.
Когато малко се охлади го приберете в хладилника за да стегне.
След около 10 минути или когато е стегнал добре пригответе черешовия пудинг.


Почистете черешите от костилките и ги пасирайте.
Смесете черешите с млякото и захар по ваш вкус.
Сложете на котлона и бъркайте.
Отново разтворете нишестето в малко вода.
Когато черешовото мляко започне да завира добавете разтвореното нишесте,бъркайте до сгъстяване.
Накрая добавяте маслото .
Изчакайте няколко минути да се охлади и напълнете втория пласт пудинг.
Отново сложете в хладилника.
Проверете дали е стегнал и пригответе финалния слой.


Белия пудинг се приготвя като другите.
Слагате млякото заедно с парчетата шоколад в съд и на огъня.
Разбърквате добре.
Разтваряте отново нишестето и добавяте когато започне да завира.
Бъркате до сгъстяване и накрая отново слагате маслото.
Пълните чашките и с този пудинг и отново прибирате в хладилника.


Когато е добре охладен може да го опитате!
Декорацията е по желание.
Получава се един много вкусен десерт...
Рецептата видях от Кристин, аз използвах череши ,а тя ягоди !!!
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !