Translate

понеделник, 29 юни 2015 г.

Лучена яхния с пилешко месо


От малка много обичам аромата на лятна яхния...
Всеки път когато приготвям яхния и споделям с вас,ви разказвам ,че няма по-вкусна яхния от тази на моята баба.
Ароматна,с много богат и наситен вкус на лук и домашна кокошка,която се е варила няколко часа ...


Много често приготвям подобни манджи тип яхнии ,но лучена не съм,основно да е лук.
Ето,че приготвих!
Искам да си призная,че не се сдържах и добавих картоф,морков и чушка,но само по един брой...


В тази яхния добавих пилешко,защото иначе рискувах да не се яде...
Получи се чудесна лятна манджа !


Ето продуктите:

5-6 глави лук
400 гр. пилешко месо
1 картоф
1 морков
1 чушка
400 мл. доматен сок
2-3 с.л. червен пипер
сол
кимион
черен пипер
щипка захар
чубрица
магданоз
целина
4-5 с.л. олио
вода

Приготвяне:


В тенджерата,в която ще готвите сложете олиото.
Когато се сгорещи добавете пилешкото месо.
Аз използвам месо от домашни бройлери,което е за готвене,повечето съдържа кокали ,шийка и подобни.
Слагам го да се запържи за няколко минути
През това време нарязвам лука на парчета,добавям и него .
Запържвам за кратно и слагам вода ,колкото да покрие месото и лука.
Ако имате бульон ,в който сте варили пиле сложете него вместо вода.
Нарежете картофа,моркова и чушката и ги сложете и тях.
До като се готви яхнията може да сложите част от пресните подправки за да си пуснат ароматите и да овкусят яхнията.
Когато лука и месото са сготвени ,може да добавите доматения сок,захарта и червения пипер.
Аз изкарвам месото и го оставям да се охлади,обезкостявам го и го връщам в яхнията.
Добавям сол,кимион и пипер.
Оставям още малко да се готви и накрая добавям пресни подправки по вкус.


До като готвите тази лучена яхния ще се насладите на завладяващия й аромат.
Обожавам я ,защото ми навява спомени...