Translate

събота, 20 юни 2015 г.

Терин от гъши дроб


Терин от гъши дроб-истинско предизвикателство за мен.
Разглеждах доста рецепти в Интернет ,много от тях ми се сториха сложни...
Накрая реших да направя терина в мой стил.


Ето какво се получи от моята интерпретация ,определено се получи вкусно ,а и мога да споделя,че не е сложно.


Мисля,че като за първи опит в направата на терин от гъши дроб този се получи добре!
Определено ще има още предложения от гъши дроб,защото сега зная какво още мога да добавя и да обогатя вкусът му.



Продукти:

400-500 гр, гъши дроб
40-50 мл. бренди
черен пипер
сол
сминдух

Приготвяне:


Първо размразете дроба .
Трябва много добре да го почистите от кръвоносните съдове и ципи ...



Сложете сол,черен пипер и щипка сминдух.
Вземете форма за терин подредете на дъното по-едрите парчета от дроба.
Сложете малко от брендито ,наредете останалия дроб и залейте с бренди.
Покрийте с фолио и оставете да се маринова за час,два.


Печете на водна баня на 90 градуса за 90 минути ,като покриете терина с фолио.
Когато се охлади сложете терина в хладилника за 12 часа.


Особено подходящ е с хляб ...
Ето и другото ми предложение за Гъши дроб в масло.