Translate

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Оцет с билки



Този оцет го приготвям не за първи път !
До скоро имах още от оцета,които правих преди повече от година!
Днес си направих нов и реших да споделя с вас.


Всичко е много просто и лесно стига да разполагате с пресни билки от градината и ябълков оцет!


Този оцет е подходящ за салати и туршии ,защото е много добре овкусен с приятни аромати и вкус.


Много пъти съм го използвала към салата от зеле или вместо винен оцет в туршията слагам от този .

Ето и продуктите:

500 мл. ябълков оцет
по няколко стръка от следните билки ,вие може да използвате тези, които имате или обичате.
магданоз
риган
чубрица
мащерка
босилек
целина



Приготвяне:


Аз си купувам ябълков оцет.
Откъсвам от градината подправки,измивам ги .
Слагам оцета в стъклена бутилка и вътре слагам пресните билки.
След няколко дни оцета ще е овкусен.
Има дълга трайност,само трябва всички билки да са потопени в него.
Вече споменах за какво може да го използвате...