Translate

петък, 17 юли 2015 г.

Гювеч с патладжан,тиквичка и пилешко месо


Този гювеч сготвих между другото до като имах много друга работа.
Видях с какво разполагам и реших да сложа всичко в гювеча и след час и половина два да спра фурната...
Обичам да готвя така,особено ако нямам много време ...


Имах пилешки крилца,тиквички,патладжан,чушка,салам,пушено топено сирене и доматен сок...
Класически съставки за гювеч ,а резултата е винаги перфектен...


Аз изброих продуктите,но сега ще ги напиша както трябва...
Какво ви трябва за този гювеч :
1 средно голяма тиквичка
2 патладжана
2-3 чушки
200 гр. пушено топено сирене
250 гр. пилешки крилца
2 глави лук
5-6 резена салам
пресни подправки:магданоз,мащерка,риган,чубрица
500 мл. доматен сок
сол на вкус
4-5 с.л. олио

Приготвяне:


Нарежете тиквичките на колелца,както и патладжаните.
Оставете патладжаните в малко подсолена вода,за да им падне горчивината.
Вземете гювеча и наредете първо тиквичките,после крилата,топено сирене,чушка,лук,патладжани,салам,подправки ...


Може да подредите продуктите по ваш избор и да ги нарежете както пожелаете.
Накрая сложете доматения сок и печете на 150 градуса от час и половина до два.


Получава се много вкусно, а и е супер лесно...