Translate

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Сьомга на тиган


Вчера пазарувах и видях сьомга на котлети и взех два.
Като тегло бяха доста големи почти 800 гр. и реших да ги сготвя по различен начин.
Ето как приготвих единия на тиган!


Към него като гарнитура приготвих млечен сос и картофено пюре,мога да споделя,че комбинацията е перфектна!
Влюбих се в този млечен сос !


Всичко се прави много бързо,само картофеното пюре изисква повече време ,иначе рибата е готова за няколко минути както и соса.


Ето продуктите:
1 котлет сьомга 
за марина:
копър
чесън
черен пипер
кимион
магданоз
зехтин
сол

за картофеното пюре:
500 гр. картофи
50-60 гр. масло
100 мл. прясно мляко
сол
черен пипер

за млечния сос:
200 гр.заквасена сметана
чесън
копър
магданоз
лимонов сок
черен пипер
сол 
къри

Приготвяне:


Мариновайте рибата за час или два.
През това време сварете картофа ,когато е още топъл го намачкайте  с маслото и млякото.
Сложете му сол и пипер.


Рибата приготвих на керамичен тиган .
Пекох я около 5 -7 минути от едната страна и 5-7 минути от другата страна.
Самата риба се изпича много бързо.
В същия тиган приготвих и млечния сос.
Разбих сметаната с чесъна,лимоновия сок и подправките.
Сложих ги в топлия тиган и за около 4-5 минути и соса беше готов.
Сервирайте и консумирайте топло!


Това е една много вкусна комбинация,
която може да ви стане любима!

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !