Translate

събота, 4 юли 2015 г.

Киш с тиквички


Продължавам с тиквичките...
И друг път съм писала,че в момента имаме в изобилие от тях и всеки път поднасям различни ястия от тиквички...
Днес предлагам киш/пай,тарт от тиквички както искате го наречете...


Поредното тиквено предложение ,което също е вкусно...
Този киш е комбинация от задушени тиквички с лук и сирена ,изпечени върху хрупкава основа...


Приготвянето му отнема малко повече време ,но ако съгласувате етапите на приготвяне няма да продължи дълго..
Например до като пекох основата задушавах тиквичките с лука и пържих тиквичките ,които са отгоре...
Така едновременно се приготвиха доста от съставките...


Ето продуктите:

за основата:

300 гр, брашно 
150 гр. меко масло
1 ч,л. сол
80 мл. вода

за сместа от тиквички и сирена :
2 малки тиквички или 1 по-голяма 
1 глава лук
2 яйца
30 гр. бяло сирене
20-30 гр. пушено топено сирене
20-30 гр. кашкавал
див лук
прясна чубрица
копър
магданоз 
чесън 

2 тиквички за отгоре 

Приготвяне:


Приготвяне на основата:
В дълбока купа сложете брашното,аз използвах типово ,защото не видях добре опаковката и го купих по погрешка ...
Така,че ако имате типово може да го използвате.
Сложете солта при брашното.
нарежете мекото масло на малки кубчета,добавете и него ,заедно с водата .
Омесете масленото тесто .
Сложете го няколко минути в хладилника за да стегне.
Разточете го върху форма за тарт,моята е 22 см. силиконова.
Покрийте с хартия за печене и сложете зърна бял фасул.
Печете в топла фурна на 150 градуса до готовност на основата.


Нарежете 2-те тиквички,които ще използвате за накрая ,посолете ги и когато се изцедят ги изпържете в малко мазнина,ако не сте фен на пърженото ги запечете на грил.


Настържете тиквичките,които ще са със сирената ,отцедете ги .
В дълбок тиган задушете ситно нарязания лук и добавете тиквичките при него.
Гответе няколко минути,до като лука и тиквичките се сготвят.
Оставете да се охладят.
Когато са готови и охладени ги овкусете с подправките и добавете настърганите сирене и яйцата.
През това време сигурно и основата ще е готова и леко охладена.
Изсипете сместа със тиквички,сирена и яйца върху изпечена основа.
Наредете тиквичките отгоре и печете около 20 минути във фурната.


Оставете готовия киш да се охлади и сервирайте.
Може да го поднесете и с млечен сос или чеснов сос.