Translate

неделя, 5 юли 2015 г.

Яхния със зелен фасул


Най-накрая сготвих зелен фасул!
Лично аз го хапвам и ми харесва,но до сега моя съпруг не ядеше зелен фасул и за това не съм го готвила...
Преди няколко дни имахме уговорка да сготвя и опита,ако не му  хареса обещах,че няма да го правя вече!


Точно фасула порасна в градината и аз набрах малко ,за да сготвя от него...
Количеството,което готвих е малко ,за около 2 хапвания  не исках да готвя много ,защото имаше вероятност да не му хареса ...
Набрах си аз две-три шепи фасул ,почистих го и сметнах,че трябва да го сготвя с месо,така имах по-голям шанс да се одобри...


Избрах крехко свинско месо и започнах да го готвя...


Ето продуктите:

200 гр. крехко свинско месо
200 -300 гр. зелен фасул
1 глава лук
2 скилидки чесън
700 мл. доматен сок
1 морков 
2 с.л. червен пипер
кимион
черен пипер
сол
дафинов лист 
магданоз
джоджен
целина
олио

Приготвяне:


Почистих и измих зеления фасул,като го нарязах на парчета.
Свинското ,лука и моркова също нарязах на хапки .
Поставих  тенджерата на котлона , и сложих на дъното олио.
Когато се сгорещи запържих свинското ,лука и моркова.
Самото запържване е за около 3-4 минути, след което сложих зеления фасул за още толкова време.
Добавих вода,колкото да покрие месото и фасула.
Сложих дафинов лист и капака на тенджерата и пуснах да се вари на бавен огън.
От време на време следях как върви готвенето и ако имаше нужда слагах малко вода.
Когато зеления фасул започна да омеква добавих доматения сок и оставих да се вари още .
Варих до пълното сготвяне на месото,което се получи много крехко и се ронеше при допир.
Накрая добавих сол,червен пипер ,кимион,черен пипер,щипка захар и оставих още няколко минути да се готви.
Най-накрая добавих пресните билки и чесъна.


Получи се много ароматна и вкусна яхния,която за моя изненада се хареса при опитването...
Много съм доволна!!!