Translate

четвъртък, 9 юли 2015 г.

Баба Гануш



Баба Гануш.
Това е традиционна за Близкия изток разновидност на кьопоолуто.


Реших да го приготвя с първите патладжани в градината.
С най-голямо удоволствие напълних кошницата си.



Следвах основната рецепта ,като направих малко промени.
Получи се голяма вкусотия!


Мисля да поднеса Баба Гануш на предстоящия семеен празник.
Надявам се да се хареса на всички или поне на по-голямата част от гостите.



Ето и продуктите:

1 кг. патладжани
2 чушки
1/2 ч.ч. зехтин
1 с.л. сусамов тахан ( ако нямате може да използвате майонеза ) 
4-5 скилидки чесън
черен пипер
сол на вкус
сока на един лимон
1 връзка магданоз 

Приготвяне:


Изпечете патладжаните и чушките.
Задушете ги и когато се охладят ги обелете.


Смелете патладжаните с чушката в кухненски робот или ги намачкайте на каша.
В отделен съд смесете тахана, чесъна, зехтина, пипера и разбъркайте добре.
Нарежете магданоза при патладжана и посолете по вкус.
Смесете съставките и разбъркайте добре.
Получава се една много бърза и лесна разядка или салата.


Да ви е вкусно.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !