Translate

вторник, 21 юли 2015 г.

Сини кебап или тава кебап


Преди няколко дни гледах предаването на Максут Ашкар , в което той приготви този кебап.
Простотата на рецептата ме впечатли много и ето,че днес и аз го приготвих!


Получи се ужасно вкусно и горещо ви препоръчвам да го приготвите !
Постарах се да следвам рецептата стриктно без да правя големи промени, но нямаше да съм аз,ако не променя нещо, дори и минимално!


Тази рецепта е много лесна и бързо ще ви стане любима.


Самата техника на приготвяне на сини кебап е много проста!
Трябва ви кайма , картоф, чушка, домат и подправки ...


Ето и продуктите :
може да използвате готова кайма смес от говеждо и свинско месо,аз си смлях в домашни условия каймата
400 гр. говеждо месо
200 гр.свинско месо
1 малка глава лук
1 чушка
1 домат
1 картоф
3 скилидки чесън
4-5 с.л. лютеница
пресни билки: магданоз, мащерка, 2-3 листа босилек , чубрица
сол
кимион
черен пипер
олио вода


Приготвяне :


Ако използвате месо трябва да го смелите, аз използвам кухненски робот.
В робота слагам месото, лука, чесъна, кимиона, пипера, пресните билки и смилам всичко заедно.


Смляната кайма слагам в купа и добавям 2 с.л. лютеница, омесвам добре.


Вземете тавата, в която ще печете сини кебап, сложете малко олио на дъното и го размажете.
Нанесете каймата равномерно по основата и стените на тавата.
Обелете картофа и го нарежете на тънки кръгчета.
Подредете ги върху каймата.
Отгоре сложете резени домати и чушка.
Разтворете още 2 с.л. лютеница в около 50 мл.вода.


Залейте отгоре с получената смес , поръсете с чубрица и печете на 200 градуса до готовност.
Ето го и него готов и изпечен сини кебап...


Голяма вкусотия е !