Translate

неделя, 16 август 2015 г.

Гъши дроб в сос от червено вино


Наскоро установих,че този винен сос е перфектен за гъши дроб и някои видове пържоли.
Сега ще ви го представя с гъши дроб!
Самия дроб се приготвя много бързо , защото се сготвя за около 5 минути...
Ще се изненадате от комбинацията на дроба и соса ...
Даже бих добавила , че едно без друго не могат...


Продуктите са следните :

1 бр. гъши дроб обикновено са около 250-300 гр.
черен пипер
сол

за винения сос:

250 мл. червено вино
1 с.л. ситно нарязан лук
2 с.л. захар
черен пипер
сол

Приготвяне : 


Дроба се продава замразен .
Оставете го да се размрази, но не напълно,когато го режете е добре да е по-стегнат ,за да не се раздроби.
Нарежете го на парчета около 1 см. и го подправете с прясно смлян черен пипер и сол.
Оставете го така.
Пригответе соса ,като сложите захарта да се карамелизира заедно с лука.
Когато лука омекне и стане с карамелен цвят добавете виното.
Нека се готви няколко минути до като започне да се сгъстява.
Сложете парчетата дроб в соса.
Гъшия дроб е доста мазен и ще пусне мазнина в соса, която ще допълни вкусът му.
Гответе в соса около 5 минути, ако е необходимо сложете сол и още пипер.
Сервира се топло!