Translate

петък, 21 август 2015 г.

Пюре от чушки


Сезона за приготвяне на зимнина е в разгара си ...
Сега имаме възможност да затворим част от аромата,вкуса и свежестта на лятото в малки бурканчета...


Имаме узрели чушки в градината и реших да си приготвя пюре от тях,което да използвам за приготвянето на ястия...
Чушките придават богат вкус и аромат на каймата ,например ...


В пюрето сложих следните продукти : 

3-4 кг. червени чушки капия 
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
30 мл. олио 
1 с.л. сол 
щипка черен пипер или няколко люти чушки 


Приготвяне : 
Почистете и нарежете чушките на две.
Смелете ги в робот или машинка за смилане на месо.
Може да смелите и лука с тях,не е проблем.


Смлените чушки сложете в дълбока тенджера и сложете на котлона ,за да се свари.
Сока от чушките трябва да се редуцира до гъсто пюре.
Добре е да пасирате всичко и  да добавите останалите съставки.


Когато се охлади го сложете в бурканчета и варете около 15 минути за да се стерилизира капачката.
От това количество чушки изкарах 5 малки бурканчета около 250 гр. !