Translate

петък, 21 август 2015 г.

Пюре от чушки


Сезона за приготвяне на зимнина е в разгара си.
Сега имаме възможност да затворим част от аромата, вкуса и свежестта на лятото в малки бурканчета.


Имаме узрели чушки в градината и реших да си приготвя пюре от тях, което да използвам за приготвянето на ястия.
Чушките придават богат вкус и аромат на каймата, например.


В пюрето сложих следните продукти : 

3-4 кг. червени чушки капия 
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
30 мл. олио 
1 с.л. сол 
щипка черен пипер или няколко люти чушки 


Приготвяне : 
Почистете и нарежете чушките на две.
Смелете ги в робот или машинка за смилане на месо.
Може да смелите и лука с тях, не е проблем.


Смлените чушки сложете в дълбока тенджера и сложете на котлона, за да се свари.
Сока от чушките трябва да се редуцира до гъсто пюре.
Добре е да пасирате всичко и  да добавите останалите съставки.


Когато се охлади го сложете в бурканчета и варете около 15 минути за да се стерилизира капачката.
От това количество чушки изкарах 5 малки бурканчета около 250 гр. 


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !