Translate

понеделник, 24 август 2015 г.

Винен кебап


За първи път приготвям винен кебап.
Не се бях сещала за него до сега, ще отбележа, че това е голяма загуба в менюто ни.


Голяма вкусотия се получи.
Със сигурност ще го приготвям отново, защото всички го одобриха.


Аз мариновах свинското месо в червено вино за през нощта на следващия ден го сготвих, дали от това, месото беше крехко и много добре овкусено...


Ето и продуктите :
за мариноване :
 500-600 гр. крехко свинско месо 
200 мл. вино
2 скилидки чесън
черен пипер
кимион
сол
1 с.л. захар 

за кебапа :
2 глави лук 
маринованото свинско месо
250 мл. доматен сок
10 зърна черен пипер
200 мл. червено вино
2 стръка целина
сол
кимион
2 с.л. червен пипер
1-2 с.л. захар
1 дафинов лист 
200 мл. вода
2 с.л. брашно

за ориза : 
1 к.ч. ориз
3 к.ч. вода
30 гр. масло
5 с.л. олио
къри
кимион
черен пипер
сол на вкус 

Приготвяне :


Не се стресирайте от многото изброени продукти, те не са такива, които нямате в дома си, просто спомагат да се получи вкусно ястието.
Първо мариновайте месото, аз вечерта го нарязах на кубчета и го мариновах с чесън, захар, сол, пипер и кимион.
Така пренощува в хладилника, а на сутринта започнах да го готвя!


Почистете ориза ,измийте го и го сложете в тавичка,сложете подправките, водата и мазнината.
Разбъркайте всичко и поставете тавата във фурната, за да се сготви ориза.
Вземете тенджера сложете малко олио ,когато се сгорещи сложете ситно нарязания лук и месото,заедно с виното, в което се е мариновало.
Задушете за кратко,покрийте месото с вода,сложете зърната пипер и дафинов лист.
Оставете да се готви, докато водата започне да се изпарява.
Сложете доматения сок, виното, червения пипер, захарта, сол и гответе още до като се сгъсти соса.
Месото трябва да се готви докато се получи крехко.
Сгъстете соса като разтворите брашното в малко студена вода.
Накрая сложете целината или магданоз.
Нека се готви още няколко минути на тих огън, трябва да се получи гъст сос.


През това време ориза ще е готов.
Оформете ориза с помощта на чаша, купа или форма по ваш избор, сложете от виненото месо и опитайте...
Получава се много вкусно.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !