Translate

събота, 29 август 2015 г.

Смокинов сладкиш


Наскоро приготвих сироп от смокини и реших да опитам дали се получава сиропирането с него, а и с този сладкиш употребих плодовете от сиропа!


Получи се нещо като смокиново реване , което определено се хареса,защото до като се охлади в хладилника останаха само няколко парчета за снимки...
Тавата , в която беше сладкиша остана почти празна...


Сочен и вкусен, перфектен десерт !


Ето продуктите :
смокини ,които са от сладко или  от сироп за моята тава сложих около 40 смокини
3 яйца
7 с.л. захар
7 с.л. брашно
1 бакпулвер
ванилия
малко мазнина за тавата 

Приготвяне :


Тавата се подмазва с малко олио и се нареждат смокините.
Разбивате яйцата и захарта на крем.
Добавете брашното ,бакпулвера и ванилията и отново разбийте.
Изсипете сместа върху смокините и печете до готовност на 150 градуса.


Още топлия сладкиш залейте със студен сироп.
Когато се охлади го сложете в хладилника за да се охлади.


Може да се поднесе със сладолед или шоколадов сироп !

Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !