Translate

събота, 19 септември 2015 г.

Кюфтета по Цариградски


Толкова са вкусни , че всички ги одобриха , дори и децата и си хапнаха с голямо удоволствие.
Сочни малки кюфтенца с въздушно картофено пюре...
Това са ненадминатите кюфтета по Цариградски !


Ще споделя с вас ,че за първи път ги приготвям .
Постоянно искам да приготвям различни вкусотии , много рядко имам възможност да повторя някое, защото всеки ден се старая да поднасям нови ,вкусни и интересни ястия...


Радвам се, че дойде реда на това пристрастяващо ястие...
Съпруга ми го одобри много , него със сигурност ще повторя ...


Картофеното пюре приготвих по един малко по-различен начин , които ще споделя с вас днес...


Приготвяне :

600 гр. кайма 
1 яйце
1 глава лук
1 филия хляб
50 мл. прясно мляко 
кимион
черен пипер
магданоз
чесън 

за картофеното пюре :

4-5 сварени картофа
сол
1 с.л. заквасена сметана
кимион
черен пипер

за декорация :

накълцан на ситно магданоз 
червен пипер

брашно за овалване 
олио за пържене 

Приготвяне :


Омесете каймата със ситно нарязания лук,настърган чесън ,напоения хляб с млякото и останалите продукти.
Оставете да си почине за малко в хладилника .
Оформете малки кюфтенца с размерите на орех .
Оваляйте ги в брашното.
В подходящ тиган сложете олио за пържене и когато се сгорещи сложете малките кюфтета.


Сварените и топли картофи пасирайте с изброените продукти.
Получава се едно много богато на вкус пюре.
Разположете го в чинията ,в която ще сервирате кюфтетата.


Когато кюфтенцата са се запържили перфектно от всички страни до златисто ги изкарайте от тигана и подредете върху пюрето.


Поръсете с черен пипер и магданоз и сервирайте .
Голяма вкусотия !