Translate

петък, 18 септември 2015 г.

Желирани бонбони


Преди няколко дни в кулинарната ми група " Домашни вкусотии " имаше споделени такива бонбони .
Определено ме впечатлиха с достъпните продукти и лесното приготвяне.
Намерих около 20-30 свободни минути и реших да ги приготвя.


Ще си призная ,че се получиха добре със сигурност нямат общо с тези ,които децата ядат от магазините ...
Мисля, че следващия път ще опитам с друг вид компот и ще сгъстя сиропа повече !


Продукти :

800 мл. компот от кайсия
20 гр. желатин
1 с.л. захар
форми за лед или бонбони

Приготвяне :


В малка тенджера изсипете компота и сложете захарта.
Когато се стопи захарта сложете желатина и бъркайте.
Желатина трябва да се разтопи и леко да сгъсти сиропа.
Махнете от котлона, напълнете формите за лед и сложете в хладилник на едно денонощие.


Преди да извадите бонбоните от формите ,може да потопите формите за няколко секунди във съд с топла вода , така бонбоните ще се отделят много лесно от формата.