Translate

вторник, 22 септември 2015 г.

Желиран десерт


Този десерт се получи след поредната кулинарна еуфория ...
Имах под ръка компот и нектарина и реших да се опитам да приготвя един лек десерт...


Получи се много свеж , лек и вкусен ...


Продукти :

500 мл. компот от праскова 
20 гр. желатин
2 с.л. захар
1 праскова или нектарина 
форма за кексчета

Приготвяне :


В подходящ съд изсипете сока от компота и захарта ,сложете на котлона за да се стопи захарта.
Когато захарта се стопи добавете желатина ,като разбърквате непрекъснато ,за да се разтвори желатина и да се сгъсти сиропа.
Нарежете нектарината на парчета и я сложете във формата за мъфини..
Напълнете внимателно формата с компота и сложете в хладилника.


Добре е да престой една нощ в хладилника.
Преди да сервирате десерта ,потопете формата в съд с гореща вода за няколко секунди,така желето се отлепва идеално ...