Translate

вторник, 29 септември 2015 г.

Патладжан кебап


Днес ви представям поредното вкусно ястие с патладжан ...
Сега е момента да се възползваме като за последно от патладжаните, защото скоро сезона им ще отмине...


Знаех,че ще се получи вкусно и не сгреших ...
Перфектна комбинация !


Каймата смях в кухненския робот , обогатих вкусът й с печена чушка, пресни билки ,лук ,чесън и няколко лъжици домашна лютеница...
Получи се много ароматна и вкуса, така предаде на ястието допълнителен вкус...


Ето продуктите :
3-4 патладжана ( по-малки )
1 домат 
босилек
магданоз

за каймата :
500-600 гр. крехко свинско месо 
3 печени чушки
1 глава лук
2 с.л. домашна лютеница
2 скилидки чесън
магданоз
мащерка
кимион
черен пипер
сол

Приготвяне :


Първо ,ако сте решили да правите това ястие и имате необходимите продукти е добре да омесите каймата от предишния ден или нощ...
Така каймата поема аромата и вкусовете на съставките в нея , и се получава с много богат вкус.
Когато смилам каймата в робота слагам всички продукти заедно и пускам копчето.
Така лука,магданоза и всичко останало се смесва повече от идеално...
Сложете каймата в подходящ съд и я поставете в хладилника.


Нарежете патладжаните на шайби с размер около 1 см..
Посолете ги за около 10 минути и ги измийте с вода.
Оформете кюфтетата .
Подредете в тава като започнете с патладжан и редувате с кюфте.
Между получилите се редове сложете нарязан домат на кубчета.
Поръсете със ситно накълцан магданоз и босилек.
Покрийте с  малко вода и сложете във фурната.


Печете на 200 градуса за около 30-40 минути или до готовност на кюфтетата и патладжана.


Получава се много вкусно ястие...