Translate

петък, 25 септември 2015 г.

Пънчета от печени чушки


По-лесно измислих тази рецепта ,от колкото името й ...
Малко е смешно, защото доста мислих как да нарека тази вкусотия ...
Повярвайте ми ,наистина са вкуси !


Сега сме в разгара на сезона на тези ароматни и вкусни печени чушки.
В нашия дом се пекат на огън и аромата,който придобиват е страхотен !
Само тези, които са опитвали знаят за какво пиша..


Съвсем спонтанно до като белех чушките ми дойде на ум ,да ги приготвя по този интересен начин ...


Така приготвени и поднесени са перфектното предястие , с което ще впечатлите всички !
Аз изпробвах идеята само с шест броя , защото все пак имаше и риск ,можеше да не се получи!


Сега ще ви представя продуктите и само ще се убедите, че се правят с достъпни съставки ...

8-10 бр. печени чушки
6 бр. резена топено сирене
настърган кашкавал
6 с.л. сладка царевица
6 с.л. натрошено бяло сирене
2 яйца 
малко олио за намазване на формата за кексчета

Приготвяне :


Вземете една форма за кексчета и внимателно намажете с олио от вътре.
Подредете чушките така,че да покрият стените на всяко гнездо.


На основата сложете един резен топено сирене.
После сложете бяло сирене,царевица ,кашкавал ,чубрица .
Преди да завиете формата с чушките ,разбийте яйцата и сложете във всяка форма малко яйце, то ще служи за спойка на продуктите.
Завийте плънката с чушка и печете на 200 градуса около 20 минути.


Изчакайте да изстинат и ги сложете в хладилник за около час, след това внимателно ги обърнете или извадете .
Декорирайте с пресни билки и сервирайте !