Translate

вторник, 8 септември 2015 г.

Свински сърца в масло и мерудии


Това е едно много вкусно мезе ,което не се приготвя сложно и е наситено с богат аромат и вкус на сухи и пресни мерудии !


Получи се перфектно на вкус , хареса се на съпруга, а той беше резервиран към това мезе , защото мислеше , че свинското сърце ще е прекалено жилаво !
Не е толкова жилаво ,колкото си мислите !


Приготвям патешки сърца по  Тази рецепта ! 
Мариновам ги една нощ и ги приготвям, получават се чудесни !
Към тези сложих сминдух и мащерка ...


Продукти :
300-400 гр. свинско сърце 
100 гр. масло
2-3 с.л. олио 
1 малка глава лук
1 червена чушка 
1 скилидка чесън 
 1 с.л. сминдух
1 с.л. червен пипер
магданоз
2 с.л. мащерка 


за мариноване на сърцата :

10 с.л. соев сос
1/2 ч.л сминдух
1/4 ч.л. къри
1/2 глава лук
2 бр.скилидки чесън
5 с.л. зехтин
кимион
черен пипер

Приготвяне :


Измийте и почистете сърцето от големите жили и кръв.
Нарежете го на парчета.
Пригответе сместа , в която ще се маринова .
Разбъркайте добре сърцата с маринатата.
Сложете в хладилника за една нощ .
В дълбок тиган сложете маслото и олиото .
Нарежете лика и червена чушка на ситно.
Сложете ги в топлото масло и ги запържете за няколко минути.
Добавете сърцата и гответе до готовност.
Опитвайте като вземете парче и разрежете , не трябва да има кръв.
Накрая сложете червения пипер  и всички подправки .
Сервирайте топло.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !