Translate

неделя, 18 октомври 2015 г.

Крехко телешко с гъбен сос


Ще си призная ,че си представях това ястие точно такова ,като вкус и вид...
От няколко дни ми се хапваше месо с ароматен , гъст и вкусен гъбен сос ...
Реших да го сервирам и върху бял ориз с много типични за него подправки ...


Получи се голяма вкусотия...
Не вярвах, че телешкото месо и гъбите ще се допълнят толкова добре като вкус , а в комбинация с ориза...
мммм...


Телешкото месо се сготви до перфектната крехкост и при допир се разпадаше , перфектно поело вкуса на подправките и гъбите....


Няма да ви дразня повече и ще ви представя необходимите продукти, за да си го сготвите и вие...

400 гр. телешко месо
200 гр. гъби печурки
1 глава лук
4 с.л. олио 
3 бр. дафинов лист 
6-7 бр. зърна черен пипер
кимион
вода
1 с.л. брашно
мащерка 
магданоз
сол
2 скилидки чесън 

за ориза:

200 гр. ориз
600 мл. вода
20 гр. масло
20 м. олио
сол
кимион
черен пипер
къри 

Приготвяне :


В тенджерата , в която ще готвите сложете олио .
Когато олиото се сгорещи добавете нарязаното на парчета телешко месо .
Когато малко се запържи (около 5 минути ) добавете лука.
Веднага след това сложете черния пипер, кимион, дафиновия лист и нарязаните на парчета гъби.
Запържете всичко около 5 минути и добавете малко вода, колкото да покрие продуктите.
Така оставете всичко да се готви , до като месото е сварено до перфектната крехкост.
Разбра се , проверявайте от време на време как е водата и добавяйте по-малко.
Когато всичко е перфектно сготвено сложете мащерката , чесъна и ако соса ви се струва по-рядък го сгъстете с разтворено брашно.


До като телешкото се готви на котлона , пригответе и ориза.
Почистете и измийте ориза, сложете го в тава .
Добавете водата , маслото ,олиото и подправките.
Сложете го във фурната на 200 градуса и го гответе до готовност.
Готовия ориз и готовото телешко сервирайте заедно...
Получава се перфектно ястие с много богат вкус...