Translate

понеделник, 19 октомври 2015 г.

Пълнено хлебче


Ето и моя вариант на пълнено хлебче.
В къщи избягваме тестените изделия, но понякога си хапваме сладко, сладко и някоя питкаили хляб...


Имах черен хляб със семена и реших да го напълня с топено сирене , кашкавал ,чесново масло и т.н...каквото имах в наличност ...


Ето продуктите :
1 хляб 
30 гр. топено сирене
20-30 гр, кашкавал
пушен бекон 
2 скилидки чесън
20 гр. масло
зехтин
риган
кимион
черен пипер
магданоз

Приготвяне :


Вземете хляба , в случая използвах черен хляб ,но вие може да го приготвите с всеки вид...
Направете прорези на хляба първо на дълго ,после и напречно, получават се квадратчета .
Нарежете кашкавала на тънки ленти ,както и пушеното месо.
Разтопете маслото към него сложете зехтина настъргания чесън и подправките.
Внимателно намажете с маслото отворите на нарязания хляб.


Оставете малко масло .
Внимателно наредете топеното сирене и кашкавала ,както и месото.
Отгоре сложете магданоза и намажете с останалото масло...
Използвайте фолио , защото сиренето и кашкавала ще се разтекат.
Запечете на 200 градуса във фурната до златисто.


Хапнете топло , ще усетите аромата на чесъна ,маслото и сирената...
Вкусно...