Translate

петък, 2 октомври 2015 г.

Пиле със сос Терияки


Обожавам Пиле Терияки , което винаги се получава крехко, сочно и много вкусно !
Този път реших да го приготвя и поднеса в по-различен стил от обичайния .


Пилешкото получи този апетитен вид ,благодарение на маринатата ...
За пореден път се доверих изцяло на продуктите на Kikkoman и не сгреших !
Сами виждате колко апетитно изгледат пилешките гърди.


За по-богат и наситен сос използвах Kikkoman Терияки марината с мед и чесън , соса се получи чудесен , перфектно се съчета и с нудълите .


Не пропускайте да се насладите на истинския вкус на соевия сос от Япония и в същото време да получите подаръци от Kikkoman !
От 1.10 до 14.10 .2015 г. стартира играта на Kikkoman , от която имате възможност да получите награди !
Промоцията е следната :
Купи един продукт на Kikkoman ,запази касовата бележка и вземи еко чанта .
Еко чантите се раздават само в магазините на Фантастико и Пикадили. Касовите бележки от всички магазини в страната са валидни.
Купи два продукта Kikkoman ,регистрирай касовите бележки в сайта на http://www.oishii-cuisine.com/ и може да спечелиш барбекю !

Касовите бележки от всички магазини в страната са валидни.
Не пропускайте тази възможност , с която може да опитате истинския соев сос и в същото време да получите подарък !!!


Аз реших да се възползвам от тази възможност , а и използвах вече няколко вида сосове и маринати на Kikkoman и съм възхитена от вкуса ,който придават на храната !!!


Ето продуктите :

 500 гр. пилешки гърди 
20 мл. зехтин
1 скилидка чесън
1 ч.л. джинджифил
щипка черен пипер
щипка кимион
2 с.л. мед 
1 с.л. ябълков оцет 
150 мл. вода
1 с.л. брашно
150 гр. нудъли 
магданоз за поръсване 

Приготвяне :


В купа или по-дълбока чиния сложете Kikkoman Терияки марината с мед и чесън , джинджифила, кимион,черния пипер, чесъна,меда и зехтина.
Разбъркайте добре получилата се марината .
Сложете пилешките гърди вътре ,затворете с фолио и сложете в хладилника.


Аз сложих пилешкото в маринатата вечерта , започнах да го готвя на следващия ден за обяд !
Така ,че ако имате време може да го държите няколко часа, а ако бързате да го сготвите минималното време за мариноване е 30 минути !


Не забравяйте , че колкото по-дълго се маринова ,толкова по вкусно се получава месото !
Сложете гърдите в тавичка , изсипете маринатата и добавете още малко вода.
Печете във фурна на 200 градуса за около 30 минути или до готовност на месото и получаване  на този примамлив вид...


Малко преди да е готово пилешкото сварете нудълите.
Добре е да следвате инструкциите на опаковката им.
Когато са сварени ,ги отцедете и започнете да сервирате.
Разтворете брашното в малко вода и сгъстете соса ...
Сложете гърдите върху нудълите ,полейте със сос и се насладете на вкуса...