Translate

четвъртък, 22 октомври 2015 г.

Риба с картофи и сос от топено сирене


Напоследък когато приготвям риба търся различни, интересни и достъпни идеи ...
Приготвяла съм риба почти по всякакъв начин...
тези от вас ,които следят блога ми знаят ,че дори сготвих риба в бананов лист !


Да , определено експериментирам в кухнята...
Важното е ,че резултата винаги е сполучлив !
Този път заложих на картофи ,защото рибата си подхожда с тях ...
Са още по-богат  вкус приготвих и сос от топено сирене...


Получи се една перфектна комбинация...


Ето и продуктите :

4-5 котлета от бяла риба 
5-6 картофа 
няколко стръка див лук
розмарин
кимион
черен пипер
сол
20 гр. масло
100 мл вода 

за соса от топено сирене :
200 мл. прясно мляко
150 гр. топено сирене (пушено )
черен пипер
копър
скилидка чесън


Приготвяне :


Котлетите от бяла риба поръсете със сол, печен пипер, кимион,розмарин и див лук.
Оставете ги така до  като приготвите картофите.


Обелете картофите и ги измийте !
Ако имате кухненски робот ги нарежете на много тънки ленти като за чипс, а ако нямате може да използвате белачката.
Вземете картофа и го подредете в тавичка, между него сложете котлетите.
На снимката се вижда как ги подредих .
Посолете , добавете останалите подправки ,водата и маслото.
Покрийте с фолио и печете на 250 градуса до готовност на картофа.


Малко преди да е готово ,пригответе соса от топено сирене .
Сложете прясното мляко в малка тенджера.
В него прибавете топеното сирене и чесъна.
Когато млякото започне да завира , вие започнете да бъркате .
Топеното сирене ще се разтопи и соса ще започне да се сгъстява.
Подправете го по вкус.
Залейте картофите и рибата и запечете за няколко минути...


Сервирайте топло с чаша домашно вино...