Translate

петък, 23 октомври 2015 г.

Бърза торта в купички


Преди няколко дни приготвих Бананов пудинг , толкова вкусен се получи, че в къщи поискаха допълнително.


Този път реших да използвам няколко кроасана, които имах и ето, че накрая се получи вкусна торта с кроасани в чашки.
С това предложение слагате край на притесненията, дали крема ще е достатъчно стегнат за да се получи тортата ви правилно.


В къщи обожаваме Най-лесната торта "Наполеон" и вдъхновена от нея приготвих и този вариант, но в чаши.


Ето и продуктите :
за крема : 
700 мл. прясно мляко
60 гр. царевично нишесте ( 1 опаковка )
50 гр. бял шоколад
1 ампула ванилия
4-5 с.л. захар ( на вкус )
1 голям банан (може и два )
20 гр. масло 

2-3 бр. кроасани с пълнеж по желание 
за декорация :
банан
орехи 



Приготвяне :


Сложете по-голямата част от млякото в тенджера на котлона (оставете малко, за да разтворите нишестето, около 50- 100 мл. според указанието на опаковката ).
Към млякото сложете захарта, ванилията, настържете на ренде банана/ните .
Не забравяйте и шоколада.
Разтворете нишестето в малко мляко.
Когато млякото в тенджерата стане топло и започва да завира добавете нишестето, като бъркате до пълното сгъстяване на крема.
Накрая сложете маслото.


Нарежете кроасаните на колелца.
Вземете купичките и на дъното сложете резен кроасан.
Покрийте с крем, след това отново сложете резен кроасан.
Редувате крем и кроасан до като се напълни купата.
Накрая украсете по ваше желание, аз използвах банан и печен орех.


Когато крема се охлади го сложете в хладилника.
Получава се един прекрасен десерт, който е много вкусен и лесен.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !