Translate

понеделник, 26 октомври 2015 г.

Щрудел с ябълки и халва


През последните седмици в кулинарната ми група " Домашни вкусотии " тези щрудели са хит...
Реших да не изоставам , да съм в крак с модерното и приготвих и аз такъв ...


Реших да обогатя вкуса му, като сложа халва ,получи се невероятно сладък и вкусен...
Приготвя се много лесно .


В много от споделените рецепти в групата ябълките са готвят предварително, аз реших да избегна този етап и да сложа сурови ябълки.
Получи се , а и е много по-бързо и лесно така...


Този щрудел е в идеален синхрон с кафе...


Продукти :
2 големи ябълки
50 гр. тахан халва
3 с.л. печени орехи 
олио
4 бр. кори за баница 

пудра захар 

Приготвяне :


Настържете обелените и почистени ябълки.
Към тях настържете халвата и орехите.
Разбъркайте добре всичко.


Вземете една кора сгънете я на две,полейте я със струя  олио , сложете от плънката и навийте .
Подмажете тавата с олио и сложете първия щрудел.
Повторете това действие до като имате плънка и кори.
АЗ слагах обилно от плънката и направих 4 щрудела.
Намажете с олио и печете на 200 градуса до златисто.


Охладените щрудели поръсете обилно с пудра захар.
Направете си кафе и си хапнете !


Честит празник на всички ,които празнуват днес !