Translate

събота, 3 октомври 2015 г.

Мариновани чушки


Преди години майка ми приготвяше такива чушки, но от сорта на камбите.
Харесваха ми на вкус!
Тази година реших да приготвя пробно няколко буркана, за да ги опитаме и ако се харесат и на другите да приготвя още няколко.


Хубаво е да има разнообразие на такива вкусотии,
които да хапваме през студените зимни дни.


Имах около четири моркова, обрах чушките от градината и започнах.
Не е сложна и страшна процедурата по попарване  на чушките.


Ето продуктите :
около 1, 5 кг. червени чушки
4-5 моркова
1 глава чесън
1/2 зелка
1 връзка целина
магданоз

за маринатата:

650 мл. вода
300 мл. оцет 6 %
10 зърна черен пипер
3-4 зърна  бахар
3 с.л. сол
6 с.л. захар
50 мл. олио
4 дафинови листа
5 стръка целина

Приготвяне:


Почистете чушките от семките и дръжките,измийте ги добре.
Морковите нарежете на колелца.
Реших да добавя и пробно в един, два буркана зеле, получи се доста вкусно и със сигурност ще приготвя още.


В дълбока тенджера сложете продуктите за маринатата и ги поставете на котлона.
Когато заври, започнете да попарвате чушките една по-една или сложете няколко на веднъж.
Аз исках да са по-меки и ги държах малко повече във врящата смес.
Изкарвайте чушките и ги оставете в подходящ съд.
Накрая попарете морковите и зелето.


Когато сте попарили всичко, нарежете чесъна на ситно,както и целината.
На дъното на буркан сложете малко чесън и целина, започнете да редите чушките, моркова и зелето.
От това количество продукти, получих 4 броя буркани  от 750 мл. и едно малко от 300 мл.
Когато напълните бурканите със зеленчуците, сложете във всеки буркан и маринатата.
Напълнете до горе.
Затворете с капаци и варете 20 минути.


Получиха се много вкусни.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !