Translate

сряда, 7 октомври 2015 г.

Торта с крем от тиква


Не си представях точно по този начин тортата !
Представях си я малко по-различна, ..


Историята е доста дълга, ще се опитам да я представя в кратка форма...
Наскоро си купих нов пош и исках да направя красива декорация с него, но сами виждате, че не се получи ...


И аз като всички гледам тези бързи клипчета, които има из мрежата, показващи как за няколко  минути се украсява торта, която изглежда много красива , а самата процедура сякаш е елементарна...
Ами не е точно така...


Изобщо не е толкова лесно колкото изглежда !
Реших да приготвя торта с любимия ми лесен крем от тиква и да я украся с новия пош, исках тортата да изглежда красива и добре оформена както в  повечето клипчета,.
Е не е перфектна ,но аз съм на мнение, че трябва да се споделят и не перфектни ястия, торти и пити...


Общо взето това е краткия вариант на историята.
Не се оплаквам и не търся похвали, зная ,че трябват упражнения ...


Ето и продуктите :
за блата :
200 мл. прясно мляко
2 яйца
150 гр. захар
50 мл. олио
15 гр. бакпулвер
350- 400 гр. брашно ( трябва да се получи стандартна кексова смес )
за аромат ванилия 

за крема :
400 гр. печена тиква ( или сварена )
250 мл. сладкарска сметаната 
захар на вкус

за сиропиране на основите:

за декорация :
сметана оцветена с различни бой и парчета шоколад 

Приготвяне : 


Първо изпечете тиквата или я сварете.
Оставете я да се охлади .
Приготвяте блата ,като разбиете яйцата и захарта ,към тях добавете млякото и олиото.
Към получената смес внимателно слагайте брашното,бакпулвера и ванилията.
Аз изпекох блата в голямата тава на фурната, и след това го нарязах на форми с размер 17 см.
Тортата е с такъв размер 17 см..
Пече се до суха клечка на 180 градуса.


Охладената тиква се слага в дълбока купа ,добавя се сладкарската сметана ( тя е сладка и може да не добавяте захар ) и се разбира с миксер.
Получава се невероятно пухкав крем .
Нарежете блатовете според желания размер .
Имам готов сироп и използвах него , за сиропиране на тортата.
Започнете с блат, сиропиране и крем.
Повторете процедурата още три пъти.
Сложете тортата за няколко часа за да стегне.


Разбийте сметана и я оцветете първо с жълто,намажете тортата.
След това сложете червено , за да получите другия цвят.
Проблема при мен се оказа не добре разбитата сметана, беше малко рядка и за това не ми се оформиха добре формите от поша.
Важното , е че тортата стана вкусна и имаше нетърпеливи да я опитат !


Надявам се да ви хареса идеята за такъв тип торта !