Translate

четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Кюфтенца от хайвер


Ако имате хайвер в наличност , не се колебайте да опитате тази рецепта !
Кюфтенцата се получават доста вкусни !


Аз имах под ръка хайвер от сьомгова пъстърва , беше толкова жълт и с приятно оформени яйца...
Ако нямах вече осолен хайвер в хладилника ,щях да го осоля по тази рецепта !
Т.к. имам такъв потърсих други варианти за да го употребя !


Продукти :

около 250 гр. хайвер
2 яйца
1 ч.л. бакпулвер
7 с.л. брашно (може и малко повече )
сол
кимион
черен пипер

олио за пържене 

Приготвяне :
Първо измийте добре хайвера от кръв и ципи .
Сменете водата няколко пъти !
Сложете хайвера в дълбока купа.
Посолете,добавете яйцата ,подправките ,брашното и разбийте добре.
Трябва да се получи средно гъста смес .
Може да се наложи да добавите повече брашно.


Сгорещете олиото в подходящ съд.
С помощта на лъжицата вземайте  от сместа и слагайте в олиото.
Изпържете добре и от двете страни и изкарайте от мазнината.
Поставяйте върху кухненска хартия кюфтенцата ,за да се отцеди мазнината.


Сервирайте ги и им се насладете !