Translate

петък, 9 октомври 2015 г.

Скрити кюфтета


Това ястие е изцяло моя импровизация, която нямах търпение да приготвя, опитаме и споделя с вас.
Напоследък откривам нови приложения на корите за баница.
Могат да се използват за толкова много и различни ястия и десерти...


Това ястие е такова, приготвено от кори за баница, преди няколко седмици споделих с вас и една друга голяма вкусотия, а именно Султан кебап, който се радва на голям интерес.
Реших да приготвя кюфтета със сирена и гъби, завити в кори за баница, получи се ужасно вкусно ...


Не се колебайте да го приготвите и опитате, защото това скрито кюфте, може да впечатли както близките ви така и скъпи гости.


Ето продуктите :
8 бр. кори за баница

500 гр. кайма
1 глава лук
магданоз
кимион
черен пипер
мащерка
1 червена чушка 

120 гр. моцарела
200 гр. задушени гъби
150 гр. кашкавал
100 гр. топено сирене

2 яйца
5-6 с.л. олио
настърган кашкавал

за сервиране :

Приготвяне :


Рецептата позволява да добавите кисели краставици и друг вид сирене, стига да си подхожда...
Първо омесете каймата с лука, магданоза, чушката и подправките.
Аз я оставих за няколко часа да поеме вкусовете.
Може да приготвите колкото кюфтета желаете, според броя гости и продукти.
Моята тава събра осем на брой.


Пригответе продуктите, като предварително нарежете моцарелата и топеното сирене.
Настържете кашкавала.
Вземете една кора сложете в средата гъби и топено сирене, отгоре поставете оформеното кюфте, върху него поръсете с кашкавал и моцарела.
Навийте и поставете в подмазана с олио тава.
Тук ще вметна, че имах леки притеснения дали кюфтетата ще се сготвят в корите, притесних се, че може да останат сурови.
За мое успокоение, кюфтетата се сготвиха и се получиха доста сочни.
Ако се тревожите за това, може да ги запържите или запечете предварително.


Повторете процедурата по скриване на кюфтетата до като имате продукти и място в тавата.
Разбийте яйцата с олиото и внимателно покрийте корите отгоре.
После обилно поръсете с настърган кашкавал ...
Печете на 180 градуса около 30 минути.
Моята тава е стъклена и следих внимателно, дали и основата е изпечена добре, не само отгоре.


Когато е готово ухае прекрасно.
За по-бързо и лесно сервирах всяко скрито кюфте върху основа от домашен кетчуп.
Вие може да направите доматен сос, ако нямате кетчуп или друг подходящ сос.


Кюфтенцата са много добре скрити от сирената и хрупкавата коричка ...
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !

Благодаря ви !