Translate

неделя, 1 ноември 2015 г.

Печен свински бут


От няколко дни не съм споделяла нови публикации , защото съм малко ангажирана.
Реших да продължа да се образовам и квалифицирам.
Започнах лекции и в комбинация с всички останали задачи не ми остава много време.
Но за едно вкусно ястие се намери , с правилното разпределение всичко се подрежда...


Когато приготвих този бут и когато стана изпечен ,вече беше много късно вечерта, нямах време и подходящо място за по-добри и стилни снимки...
Съжалявам , за което , но вярвам ,че някои ястия се приемат добре и снимани в тавата , когато са току-що изкарани от фурната !


Това е малко свинско бутче от доста малко прасенце, как се сдобих с него е много дълга история и ще вия спестя !

Ето продуктите :
свински бут около 1 кг.-2 кг.
 бр. картофи
2 моркова
сол на вкус 
кимион
черен пипер

за глазиране на бута:
1 с.л. черен пипер
сол 
кимион
черен пипер
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед 

Приготвяне :


Вземете подходяща тенджера и в нея сложете бута да се вари.
В началото сложете вода ,колкото да го покрие ,доливайте в процеса на варене.
Аз го варих около 30 минути.
Обелете картофите и морковите и ги нарежете на колелца.
Вземете подходяща тава , сложете зеленчуците и подправките за тях.
Сложете бульона ,който се е получил при варенето на свинското месо.
В една купичка смесете продуктите за глазирането и намажете бута с получената смес.
Свинското се слага при зеленчуците, тавата се покрива с фолио и се пече на 200 градуса до готовност на картофа.
Накрая махате фолиото и запичате до златисто коричката  на бута...


Резултата е повече от перфектен !
Месото се получава крехко и много вкусно....