Translate

четвъртък, 12 ноември 2015 г.

Кашкавалени соленки


Тези соленки се получиха много, много вкусни .
Толкова много ги харесах, че до като не ги изядох не се отпуснах...


Завладяващ вкус съдържащ в себе си аромата на нашенска ронена чубрица, черен пипер, кашкавал и хрупкав сусам...
Определено водят до пристрастяване ...


Аз си ги хапнах с кисело мляко, айран и домат...
Много вкусно...


Вижте апетитния загар на кашкавала , който се получи отгоре, хрупкавия запечен сусам...


Ето и продуктите :

150 гр. настърган кашкавал
200 гр. брашно
120 гр. масло или маргарин 
2 с.л. ронена чубрица
2 жълтъка 
сол
черен пипер
3 с.л. вода


2 белтъка 
15 с.л. сусам 


Приготвяне :


В дълбока купа сложете настъргания кашкавал заедно с брашното, солта, чубрицата,черния пипер и разбъркайте .
Маслото трябва да е меко , сложете към сухите съставки и омесете ронливо тесто , добавете двата жълтъка и водата.
Образува се тесто .


Разделете го на две части , всяка от частите оформете като салам.
Намажете ги с белтък и поръсете обилно от всички страни със сусама.
Завийте оформеното като салам тесто във фолио и сложете в хладилника за час.
Покрийте тавата с хартия за печене .
Нарежете тестото на резени с размер около 1 см. и наредете в тавата.
Печете на 180 градуса до златисто , около 15 минути.
Рецептата адаптирах от тук !


Аромата ,който ще усетите до като се пекат е пленителен, ще ви се иска веднага да ги опитате .
Това са перфектни соленки за закуска , за път и за работа ...