Translate

вторник, 17 ноември 2015 г.

Пудинг "Карамел"


Ето го и него...
Липсващия пудинг в колекцията ми от леки, въздействащи и пленителни домашни пудинги...
Днес го приготвих и бързам да го споделя с вас , защото е неустоимо вкусен...


Ще се радвам много ако и на вас ви хареса ,защото в къщи стана хит още до като го правих и дома ни се насити с аромата на карамел...
Онзи любим карамел на повечето хора...


Крема е много стегнат и е подходящ  и за торта..
Декорирах го с орехи ...


Ето необходимите продукти :

200 гр. захар
700 мл. прясно мляко 
ванилия
60 гр. царевично нишесте 
щипка сол 

Приготвяне :


Виждате колко са малко продуктите.
Така аз приготвих пудинга като първо сложих захарта в дълбок тиган.
Млякото ми беше горещо .
Когато захарта се карамелизира , внимателно добавяйте горещото мляко и бъркайте.
Възможно е карамела да ви стегне и стане като камък, не се тревожете ,защото когато млякото започне да завира ,карамела се разтопява...
Разтворете нишестето в малко вода .
Когато мляко и карамела са вече една смес и започнат да завират сложете нишестето и бъркайте до пълното сгъстяване на крема.
Сложете ванилия за малко аромат, но и да я пропуснете не е проблем,защото карамела си ухае прекрасно...


Сложете крема в купички или чашки и декорирайте по ваш вкус..
Гарантирам ви ,че ще останете очаровани ...


Не се колебайте да впечатлите близките си и гостите си с тази експлозия от аромат и вкус...