Translate

понеделник, 23 ноември 2015 г.

Пилешки гърди в кори


Вчера имах гости, много скъпи за нас хора , нашите кумове !
Основното ястие трябва да е като за кумове .
Ами получи се супер вкусно и всички го харесаха !


Идеята за това ястие видях в кулинарната ми група "Домашни вкусотии" , там преди време  Krasi Lozanova сподели рецептата, аз добавих още продукти ,мариновах месото и ето резултата!


Мариновах пилешкото месо за да не е сухо и не сгреших, месото стана сочно,крехко, а в комбинация със сирената се получи ненадминат вкус ...


Продукти :
продуктите зависят от броя на порциите, които ще правите , ще посоча за 4 порции :
4 бр. кори за баница
4 бр. пилешки гърди
120 гр. моцарела
4 резена  пушено топено сирене
4 резена кашкавал 

за маринатата:
1 с.л. мед
20 мл. соев сос
2 .л. кимион
1 ч.л. сол 
1 ч.л. черен пипер
3 скилидки чесън 
20 мл. зехтин 
1 ч.л. къри 

за глазура:
2 яйца
2 с.л. олио

Приготвяне : 


Пригответе продуктите за маринатата,смесете всички съставки и ги разбъркайте добре.
Ако пилешките гърди не са нарязани като "пеперуда" вие го направете.
Вземете подходящ съд намажете пържолите с маринатата, а накрая ги залейте с нея.
Нека стоят така няколко часа до една нощ.
Пригответе продуктите ,които ще са плънка.
Вземете една кора, сгънете я на две.
Сложете в края пилешкото месо,върху него сложете резен моцарела,топено сирене и кашкавал.
Завийте месото от двете страни като руло,започнете да навивате на руло заедно с кората.
Сгънете краищата на вътре.
Поставете получената порция в така, която е покрита с хартия за печене.
Когато пилешкото е опаковано и  подредено в тавата разбийте яйцата и олиото и намажете отгоре обилно.
Печете на 180 градуса около 30 минути.


Резултата е повече от перфектен !
Сочно пилешко поело вкуса на маринатата и сирената...
И за хрупкавост нежна коричка...