Translate

понеделник, 30 ноември 2015 г.

Крем карамел


Ето една класика, която не бях представяла пред вас.
Събрах смелост да го споделя, защото се получи много добре.


От една тавичка, остана само това парче за няколко часа, това си е истински успех...
Ето и продуктите :
6 яйца
1 л. прясно мляко
1 ампула ванилия
200 гр. захар

за карамела:
8 с.л. захар

Приготвяне :


В тавичка , в която ще печете крема сложете захарта за карамела, пуснете фурната на 150 градуса и я сложете вътре.
Карамелизирайте захарта.
С помощта на робот или миксер разбийте яйцата и захарта, сложете млякото и ванилията и отново разбийте.
Ако сте карамелизирали захарта в тавата  я изкарайте от фурната, напълнете една по-голяма тава с вода, толкова, че е на половината на тавичката с карамела.
Изсипете яйчената смес върху карамелизираната захар.
Поставете тавата с крема в тавата с водата.
Сложете във фурната  и я увеличете до 180 градуса.
Печете от 30 до 40 минути.
Отгоре трябва да получите златиста коричка.
Крема може да е готов и за по-кратко време, следете го, защото всички фурни пекат различно..
Когато крема се охлади го сложете в хладилника.
Добре е да престой поне няколко часа, но това е сложен процес, обикновено тавата е унищожена.


Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !