Translate

събота, 7 ноември 2015 г.

Мъжка баница



Реших да нарека по този начин баницата, защото повече мъже обичат да има някакъв вид месо в храната .


Дали ще приготвите баницата за закуска, обяд или вечеря тя е перфектното хапване, особено топла и поднесена с кисело мляко.


Ето продуктите :
400 гр. кори за баница 
50 гр. сирене
3 бр. македонска наденица, кренвирши , шунка или друг вид колбас 
2 яйца
100 гр. кисело мляко
1ч.л. сода за хляб
3 с.л. брашно
20 мл. олио

Приготвяне :


Вземете една тава и я намажете с олио.
В купа разбийте яйцата, олиото,млякото, содата и брашното.
Вземете една кора и я надиплете в единия край на тавата.


Покрийте дъното на тавата с корите за баница.
Сложете сирене и нарязан на парчета колбас.
С помощта на лъжица сложете и от яйчената смес.
Върху сместа наредете втори ред надиплени кори за баница, отново сложете сирене и колбас.
Накрая приключете с кори, които се покриват със сместа.
Печете в топла фурна на 180 градуса  до готовност.


Сервирайте топла с кисело мляко или айран.
Ако харесвате рецептите ми, може да ми помогнете да ги популяризираме като ги споделите.
Каня ви, да се присъедините към кулинарната  група "Домашни вкусотии" или се абонирайте за видео канала ми ето ТУК !
Заповядайте и в страницата ми Теодора Титова- "Домашни вкусотии" !
Благодаря ви !